Kip piri piri molho picante, patat en tomaten salade.

Dat ik een enorme fan ben van kip is wel bekend bij iedereen. Maar soms is het ook top om bij de slager een kip piri piri te halen met de heerlijke saus er bij. Beetje pittig en een beetje zoet is toch wel een top combinatie. Nu zag ik bij iemand op Instagram voorbij komen dat het helemaal niet juist gemaakt word wat je in de supermarkten kan kopen en bij de slagers. Linda verteld op haar site tastyportugal.nl dat de peper zelf piri piri heet en de complete saus: piri piri molho picante. Laat ik nou net nog een hele voorraad daarvan geoogst hebben vorig jaar uit eigen tuin. Dus dit was een mooie kans om het recept te proberen. Wat een heerlijke smaken zeg! Ik heb voor dit recept Linda’s recept gebruikt voor de saus.

Lees meer »

Lamszadel met gepofte aardappelen en gegrilde groente.

Bij je lokale boer kopen is wat ik vaker zeg, van melk tot eieren tot kip. Maar wist je dat je voor goed en eerlijk lamsvlees ook gewoon naar je lokale boer kan gaan. Een tijdje geleden kwam ik met een jonge boer in contact uit Bergeijk. Een boer die zorg draagt voor zijn dieren en ook staat voor puur en eerlijk leven voor dier en mens. Daan staat voor kwaliteit van het leven van het beestje, de zorg die de lammeren krijgen proef je direct terug in het vlees wat op je bord ligt.

Lees meer »

Indische kip van de BBQ.

Wanneer je vaker gaat koken en verder kijkt dan de supermarkt dan kom je er achter dat speciaalzaken echt kwaliteit hebben. Maar meestal voor een belachelijke prijs met een stempel van biologisch of eerlijk vlees. Maar wat is er nu (h)eerlijker dan direct naar de lokale boer te gaan? Ik kwam in contact met een kippen boer in Renswoude, dat is om de hoek van waar ik woon. Op Instagram ook wel bekend als ‘’KIP VAN DE BOER’’. Op zijn boerderij heeft hij vrije uitloop kippen die hij met zorg verzorgt. Eerlijker krijg je het niet toch? Dit is ook wat ik met mijn pagina wil uitdragen. Eet dicht bij de bron, dat is het gezondst. En support je lokale boer, verser krijg je het niet en er zit geen handelaar tussen.

Lees meer »