Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop.

Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop, langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.

Lees meer »

Hollandse stoof met een rooktwist: Een BBQ-recept voor de perfecte herfstdag.

Wanneer de dagen korter worden en de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is er niets beter dan een langzaam gegaarde stoofschotel vol rijke smaken. In deze blog duiken we in de kunst van het sudderen, rechtstreeks op de barbecue, en transformeren we een traditionele stoof in een echte smaakexplosie. Trek je favoriete gietijzeren pan erbij en maak je klaar voor een gerecht dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je vrienden en familie versteld zal doen staan. We gebruiken een blokje rookhout, kruidnoten en donker bier voor dat unieke herfstgevoel. Dit is een stoof die smaakt naar gezelligheid en de warmte van samen zijn, perfect voor die gure dagen waarop de BBQ weer op volle toeren draait.

Lees meer »

Kaasstengels met oude kaas en Parma ham.

Wie is hier nou niet dol op? Lekker bij een biertje of een borrel, een heerlijke kaasstengel. Mijn kinderen zijn er ook dol op, een heerlijke kaasstengel bij de bakker bijvoorbeeld. Als ik boodschappen ga doen met de kinderen krijgen ze vaak zo'n snack. Nu vroeg mijn dochter of ze met mij wat mocht bakken. Dus ik stimuleer dat natuurlijk en stelde haar de vraag voor, wat ze wilde maken. "Kaasstengels!" zei ze, nou lets do it. Uiteraard wel wat lekkerder dan de standaard kaasstengels. 

Lees meer »

De Perfecte Pork Belly Burnt Ends: De snoepjes van de BBQ!

Ben je klaar om je BBQ-game naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn de perfecte pork belly burnt ends jouw nieuwe geheime wapen! Deze overheerlijke, smaakvolle stukjes vlees zijn vooral geliefd onder BBQ-liefhebbers en zorgen gegarandeerd voor een feest op je grill. In deze stap-voor-stap gids nemen we je mee op een culinaire reis waarin we je alle geheimen onthullen om van jouw pork belly burnt ends een onweerstaanbare sensatie te maken. Van het selecteren van de juiste varkensbuik tot de perfecte rokerigheid en de zoete, kleverige afwerking, je zult ontdekken dat deze delicatesse niet alleen zijn voor de kenners, maar voor elke enthousiasteling die zijn gasten wil imponeren. 

Lees meer »