Beef&Steak.
Beef&Steak is een online slagerij/webwinkel, gevestigd in Ter Aar (Zuid-Holland), die gespecialiseerd is in premium vleesproducten en BBQ-specialiteiten.
18 aug 2025 22:45
Beef&Steak is een online slagerij/webwinkel, gevestigd in Ter Aar (Zuid-Holland), die gespecialiseerd is in premium vleesproducten en BBQ-specialiteiten.
7 feb 2023 21:07
Als je van koken houdt of een beginnende kok bent, dan is goed gereedschap essentieel. Met goed gereedschap in de keuken vergroot je niet alleen je plezier, maar werk je ook efficiënter. Een goed mes mag dan ook absoluut niet ontbreken. Een groot deel van de tijd ben je bezig met het snijden van vlees, vis en groenten. Investeren in een goed mes maakt niet alleen het werken in de keuken leuker, maar ook veel veiliger.
14 dec 2022 21:42
Fikki Outdoor Cooking is een fantastisch bedrijf. Als je echt wilt genieten van het buitenleven, zowel in de zomer als in de winter, mag een kachel van Fikki niet ontbreken. Wat ik zo tof vind aan dit bedrijf, is dat het een jong merk is dat een product op de markt heeft gezet waar je absoluut waar voor je geld krijgt.
24 nov 2022 20:31
Rookhout Online is een jonge en serieuze speler op het gebied van rookhout. Ze behoren tot de goedkoopste aanbieders en hebben de beste klantbeoordelingen. Gevestigd op de Veluwe, bieden ze alles wat je nodig hebt voor het roken van voedsel.
24 nov 2022 19:37
The Windmill Cast Iron is een bedrijf dat gespecialiseerd is in gietijzeren producten. Maar niet zomaar een bedrijf – ze zijn de grootste op het gebied van gietijzeren pannen en andere kookproducten voor binnen en buiten. Wat ik zo tof vind aan The Windmill, is dat het een puur Hollands merk is. Je herkent hun producten direct aan de iconische Hollandse molen.
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.