BBQ Kruiden en Sauzen: Onmisbaar bij een gerecht op de grill of in de keuken.
Of je nu gaat voor ultiem gemak of nét dat beetje extra smaak aan je gerecht wilt geven, kruiden en sauzen zijn simpelweg onmisbaar in de keuken én aan de BBQ.
Daarom vind je bij Raw.n.Pure de kruidenmixen en sauzen waar wij zelf al jaren mee werken en waar we 100% achter staan. Perfect om elk gerecht naar een hoger niveau te tillen.
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies over de juiste smaakcombinaties? Stuur ons gerust een berichtje, we denken graag met je mee.
Zet de lekkerste saté op tafel met de Golden Sate BBQ rub! Ontdek de smaken van authentiek Indische saté door de combinatie van o.a. droge ketjap, knoflook, koriander en sereh.
- Producten van de hoogste kwaliteit
- Vrij van vulstoffen
- Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
- 200 Gram
Alles-in-één mix om zelf de beste hamburgers mee te maken. Geef je burgers een heerlijke, unieke smaak én structuur dankzij het paneermeel, gedroogde groenten, zout, kruiden én specerijen!
- Producten van de hoogste kwaliteit
- Vrij van vulstoffen
- Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
- 130 gram
Met deze frisse, licht pittige rub zet je de lekkerste kip op tafel! De combinatie van o.a. basilicum, tijm en rozemarijn doen denken aan de Mediterraanse keuken.
- Producten van de hoogste kwaliteit
- Vrij van vulstoffen
- Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
- 200 gram
Golden BBQ - Devil kruiden rub
Deze heerlijk pittige all-purpose rub is een echte alleskunner dankzij zijn uitgesproken, krachtige smaken en pittige ‘afterburn’. De smaken van koriander, komijn en chipotle doen denken aan de Mexicaanse keuken.
- Producten van de hoogste kwaliteit
- Vrij van vulstoffen
- Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
- 200 gram
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.