Reviews

Columbus Pro Line Urban

Bij de eerste indruk van de Columbus Pro Line was ik positief verrast. De pallet kwam compact binnen als een mooi ingepakte doos. Wanneer ik deze open maakte zag ik gelijk duidelijk de handleiding boven op liggen wat gelijk duidelijk maakt waar je moet beginnen. Er ligt een doos boven op de kamado met daar in het onderstel en frame wat je in elkaar kan zetten. In de kamado zelf vind je de basket, roosters en plate setters. Wat mij ook gelijk opvalt zijn de solide en sterke matterialen. 

Lees meer »

Fikki Level Deluxe.

De Fikki Level deluxe is complete buiten oven waar je erg breed mee uit de voeten kan. De ontwerper van de toffe producten met de naam Fikki is Thijs van Wieringen hij is technisch tekenaar van beroep. Thijs begon met de Fikki outdoor oven – classic die al erg compleet was met meerdere opties om op te koken. Eind 2022 is daar nog eens een toffe uitbreiding bijgekomen waaronder dus deze deluxe valt.

Lees meer »

PAUW Premium briketten

Een tijdje geleden Benaderde Pauw charcoal mij met de vraag of ik hun houtskool briketten wilden uitproberen. In dit stuk vertel ik hoe ze mij zijn bevallen en wat ik er van vind.  Pauw zegt over zichzelf dat ze hoogwaardige briketten produceren met een gemiddelde brandtijd van 5 a 6 u. De briketten zijn gemaakt van eikenbomen en sinasappelbomen. Wat mij wel nieuw in de oren klonk. Ze produceren duurzaam en zonder chemische middelen. Dat maakt het een premium product waardige briketten.

Lees meer »

Grillmaster gloves

Enige tijd geleden mocht ik van Grillmaster Gloves de hittebestendige handschoenen testen. Grillmaster Gloves beweert enorm goed hittebestendige handschoenen te hebben die tot wel 800 graden Celsius kunnen hebben. Eerlijk gezegd was ik er wel een beetje sceptisch over van te voren. Maar er is niks zo vervelend als je handen verbranden wanneer je de Dutch-oven pakt, of toch nog wat rookhout op de BBQ wil leggen. Dus gaf ik het een kans en was bijzonder verrast. Ik kan dan niet 800 graden meten maar als ik echt puur kijk wat die aan kan met wat ik heb geprobeerd was het echt verrassend.

Lees meer »

Inkbird Professioneel Digitale Vleesthermometer IHT-1S.

Een korte tijd geleden mocht ik van Inkbird de thermometer IHT-1S ontvangen. Na een heel aantal positieve ervaringen gehoord te hebben van de producten van Inkbird, dacht ik van dat moet ik eerst zelf maar eens ondervinden. Ik bestelde de bluetooth thermometer IBT-2X om mee te beginnen. Daar was ik mega enthousiast over omdat voor zo’n scherpe prijs een thermometer met 2 probes en bluetooth mij bijna onmogelijk leek. Totdat ik de goede kwaliteit ervaarde, een hele fijne thermometer. Daarna volgde nog de staafmixer van Inkbird. En ook daar stond ik versteld van wat voor solide kwaliteit je krijgt voor de scherpe prijs.

Lees meer »