Columbus Pro Line Urban

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 15:46

Eerste indruk,

Bij de eerste indruk van de Columbus Pro Line was ik positief verrast. De pallet kwam compact binnen als een mooi ingepakte doos. Wanneer ik deze open maakte zag ik gelijk duidelijk de handleiding boven op liggen wat gelijk duidelijk maakt waar je moet beginnen. Er ligt een doos boven op de kamado met daar in het onderstel en frame wat je in elkaar kan zetten. In de kamado zelf vind je de basket, roosters en plate setters. Wat mij ook gelijk opvalt zijn de solide en sterke matterialen. 

 

Bij het in elkaar zetten ondervond ik gelijk al dat alles best goed doordacht was.  Bij het in elkaar zetten van de kamado voelde het solide aan maar ook zijn er geen onnodige schroefjes die later weer kunnen roesten. Wanneer ik de margriet schijf er op wilde doen was dit gewoon een kwestie van er op schuiven. De kamado word compleet geleverd en je hoeft dus zoals bij sommige andere kamado's niet nog wat dingen aan te schaffen zoals plate setters. Dit voor een vriendelijke prijs dan krijg je echt waar voor je geld.

 

Urban Pro Line

De Columbus Pro Line is iets duurder dan de normale Columbus maar je krijgt er een hoop extra's voor. De buitenkant is erg solide en ziet er stoer uit. De margrietschijf is ook wat groter dan de andere maar  er zit geen schroefje op en hij is goed te bedienen met de rubberen duimstukjes.  Een tip is wel om hem even in te vetten omdat het gepoedercoat zwart staal is, dan blijft hij ook in de regen langer goed.  Het scharnier aan de achterzijde werkt net zo fijn als de andere en maakt het gebruik van de kamado gewoon erg gemakkelijk.  Wat ook wel ideaal is, is het multicook systeem. Dat zorgt er voor dat je niet het hele rooster er uit hoeft te halen als je even wat aanpassingen moet doen in de kamado tijdens het grillen.  Wat ik persoonlijk ook wel een vooruitgang vind is de pakking die er op de randen zit. Bij de andere zat een vilt, hier onderscheid de Urban Pro Line zich wel echt in. Zo verlies je geen lucht via kleine kiertjes.

 

Gebruik

Ik heb de kamado nu al een tijdje in gebruik en heb er al het een en ander op klaargemaakt. Ik heb wel wat BBQ's in de tuin staan maar gebruik deze nu toch wel het meest. Dit omdat het gewoon een goede kamado is met groot grill oppervlak. Ik ben een groot fan van giet ijzer en dit was dan ook van de eerste dingen die ik wilde proberen, een heerlijke stoof op de bbq. Hier volgen de recepten nog van op de recepten pagina.  Je krijgt bij de kamado een frame voor waar je de gietijzeren pan in kan hangen. Ideaal dus om lekker de koken op de Columbus. Grote stukken vlees heb ik klaar gemaakt en de kamado bied hier alle ruimte voor. Ook als je tussendoor nog wat groenten in de kolen wil leggen kan dat erg makkelijk door de halve maan rooster. Dit geeft je zo veel mogelijkheden om de mooiste gerechten te maken. Wanneer ik klaar ben dan kan ik vrij makkelijk met de aslade de as uit de onderkant van de kamado halen en blijft de luchtstroom ideaal.

 

Eindconclusie

Na de kamado een tijd gebruikt te hebben om er een goed beeld van te krijgen kan ik zeker wel concluderen dat dit een kamado is die absoluut niet onder doet aan de top merken, alleen betaal je hier een vriendelijke prijs voor dus is het voor iedereen goed toegankelijk. Hij kost wat meer dan de normale Columbus maar daar krijg je dan ook wel veel meer voor terug.

 

Wil jij nou zelf ook de Columbus Urban Pro Line halen of een andere kamado van Columbus, dat kan hier:  https://www.amagard.com/nl/buitenleven/kamado-bbq/the-columbus-kamado

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.