Fikki Level Deluxe.

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 13:20

Fikki Level deluxe review.

De Fikki Level deluxe is complete buiten oven waar je erg breed mee uit de voeten kan. De ontwerper van de toffe producten met de naam Fikki is Thijs van Wieringen hij is technisch tekenaar van beroep. Thijs begon met de Fikki outdoor oven – classic die al erg compleet was met meerdere opties om op te koken. Eind 2022 is daar nog eens een toffe uitbreiding bijgekomen waaronder dus deze deluxe valt.

Uiterlijk:

De Fikki Level Deluxe is rondom geproduceerd van 3mm dik cortenstaal net als de andere versies. Hier boven op zit een grillring en die is 10mm dik. Cortenstaal zie je tegenwoordig overal terug komen i.v.m. zijn duurzame eigenschap. Er ontstaat een laagje roest dat uiteindelijk een beschermlaag geeft. Dit geeft het de Fikki Outdoor Oven een rauwe stoere uitstraling.

Wat gelijk al opvalt is dat dit een flinke upgrade is als je kijkt naar de classic variant. Hij is gelijk wat groter van formaat wat ideaal is voor grotere groepen en feesten. Wat ook erg gaaf is om terug te zien is dat die net als de andere functies erg multifunctioneel is.

De level deluxe wordt geleverd als een pizza oven met een mooie schoorsteen, de bovenkant is dicht waardoor de hitte mooi over de pizza heen kan gaan. Hij heeft een bodemplaat met het gave logo van Fikki er in waar je het hout in kan opslaan. In de oven zelf is de bak oppervlak een grote pizza steen, je kan aan de linkerkant in een mandje je hout stoken. Erg puur zoals een Italiaanse pizza oven.

In een hand omdraai heb je hem zo omgebouwd naar een vuur ring waar je op kan bakken of je pannetje op kan zetten. Je tilt de schoorsteen er uit en pakt dan de middencirkel eruit. Vervolgens leg je het frame van het gril rooster met grill rooster op zijn plek. Dit is ook van 10mm dik staal waar je heerlijke spiesen op kan grillen of een gietijzeren pan op kan zetten.

Specs:

  • Afmetingen Fikki Level de luxe zijn L 66 x B 80 x H 169cm (incl. pijp)
  • Gewicht circa 125 kg.
  • Gemaakt van 3mm dik cortenstaal, grillring is 10mm dik.
  • Inclusief thermometer, stenen bodem met houtrek, grillring 66x66cm, ronde afdekplaat met pijp, poten, wielen, hardhouten handvatten.

Gebruik:

Ik begon met de pizza’s te bakken in de pizza oven. Eerst stookte ik het vuur flink op in de bijgeleverde basket. Wanneer de oven en het pizza steen goed heet waren gooide ik de eerste pizza er in. Wat echt ideaal aan deze oven is dat je best veel ruimte hebt voor je pizza. Je krijgt er een mooie pizza schep bij met een draaischep. De pizza hoeft er maar kort in en kan je makkelijk draaien. Een heerlijk gevoel om zo puur te bakken, lekker die vlammen over je pizza laten slaan en je voelt je net een Italiaan.

Toen ik hem de volgende kook sessie weer heb gebruikt heb ik hem omgebouwd naar de grillring. Op het bovenste rooster heb ik de Dutch oven neergezet om hier een heerlijke chili con carne in te maken. Een andere sessie kon ik nog weer variëren met als optie smashburgers te maken op de grill ring.

Conclusie:

Zorg dat je voldoende brandhout hebt want hier gaat een hoop door heen door de leuke grillsessies. Je krijgt precies wat je verwacht van Fikki, dat is een multifunctionele buiten oven. Echt aan elk detail is gedacht. Hij is goed te verplaatsen door zijn wielen en makkelijk in gebruik door de tools die je er bij krijgt. Zoek je een complete buiten beleving? Ga dan voor deze Fikki Level Deluxe.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.