PAUW Premium briketten

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 21:33

Een tijdje geleden Benaderde Pauw charcoal mij met de vraag of ik hun houtskool briketten wilden uitproberen. In dit stuk vertel ik hoe ze mij zijn bevallen en wat ik er van vind.  Pauw zegt over zichzelf dat ze hoogwaardige briketten produceren met een gemiddelde brandtijd van 5 a 6 u. De briketten zijn gemaakt van eikenbomen en sinasappelbomen. Wat mij wel nieuw in de oren klonk. Ze produceren duurzaam en zonder chemische middelen. Dat maakt het een premium product waardige briketten.

 

Ik heb ze zelf getest op een methode hot and fast en een methode low and slow. Het eerste wat mij opvalt zijn de stevigheid en de vorm van de briketten. ze zijn groot van stuk en stevig met een gat in het midden wat ervoor zorgt dat de lucht er goed door kan. Wat mij ook opvalt is dat ik bijzonder schone handen hou als ik ze uit de doos haal.

 

De eerste manier hoe ik ze gebruik is met een stuk eenden borst filet indirect en vervolgens direct af te grillen. Wat ik wel kenmerkend vond is dat ze bijna niet roken of ruiken. Je zou ze dus ook ideaal binnen kunnen gebruiken op een japanse tafel grill.

Ze blijven echt lang aan en geven een flinke warmte af wat echt ideaal is als je mooie stukken vlees wilt af grillen.

De tweede manier hoe ik ze getest hebt is op een low and slow manier waardoor ik dus een stuk vlees ging roken en met de briketten een soort snake maakte en daar het rookhout op legde. Wat was dit top zeg! Je kan de temperatuur van je BBQ zo constant houden met deze Briketten. Door de snake methode bleef je een constante rooksmaak houden van je favoriete rookhout.

 

Mijn eindconclusie van dit product is dat het zeker weten niet de laatste keer is dat ik dit ga gebruiken. Ik vond er positief aan dat ze stevig zijn, rookvrij en geurvrij waardoor je echt een kwaliteits stuk briket in je handen hebt. Na het getest te hebben vind ik het echt de moeite waard om eens goed te kijken naar de kwaliteits briketten. Je let toch ook op het kwaliteit van het eten?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.