Grillmaster gloves

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 21:20

Enige tijd geleden mocht ik van Grillmaster Gloves de hittebestendige handschoenen testen. Grillmaster Gloves beweert enorm goed hittebestendige handschoenen te hebben die tot wel 800 graden Celsius kunnen hebben. Eerlijk gezegd was ik er wel een beetje sceptisch over van te voren. Maar er is niks zo vervelend als je handen verbranden wanneer je de Dutch-oven pakt, of toch nog wat rookhout op de BBQ wil leggen. Dus gaf ik het een kans en was bijzonder verrast. Ik kan dan niet 800 graden meten maar als ik echt puur kijk wat die aan kan met wat ik heb geprobeerd was het echt verrassend.

 

Zelf ben ik twee meter en heb dus overal grote maten nodig, ook met handschoenen. Maar Grillmaster Gloves heeft geen verschillende maten maar één maat die voor iedereen moet passen. Bij mij zaten ze bijzonder goed, ze hebben ook lange sleeves voor de onderarmen, bespaart je weer weg schroeien van arm haren.

Ik ben begonnen met eerst simpel wat vlees te draaien boven de grill, nou dat kan ik eindeloos doen met deze handschoenen. Vervolgens ben ik een mooi gerecht gaan maken in de Dutch-oven, even de pan van het vuur af of even de deksel lichten was top. Nu al een fan van de handschoenen. Maar de echte proef op de som was dat ik wat gloeiende houtskool pakte en ging verplaatste. Ik weet niet hoe veel graden die waren maar ook die hitte hield de handschoenen prima tegen.

 

Mijn eindconclusie is dat ik iedereen kan aanraden een setje standaard bij de BBQ te halen. Als je lekker wilt grillen of smoken en je hebt al goede tools hiervoor dan hoort deze zeker in het rijtje thuis. Geen verbrande arm haren meer of blaren op je handen. Grillmaster Gloves maakt zijn beloftes prima waar. Goede kwaliteit van de handschoenen en aan alles gedacht wat betreft de afwerking. 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.