Indonesische Rendang met kalfssucade

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 22:28

Ingredienten:

  • 1 Kilo kalfs sucade lappen
  • 150 gram witte rijst
  • Boontjes
  • 1 paprika

 

  • 1 Bos bosui
  • 3 uien
  • 6 tenen knoflook
  • bloem
  • 5 eetlepels ketjap
  • 2 stengels sereh
  • Een scheut gember siroop
  • 3 eet lepels bruine basterd suiker
  • Thee lepel gemalen gember
  • Thee lepel dille
  • Een lepel sambal
  • Zakje boemboe kruidenmix
  • 1 pot runder fond
  • Een scheut rode wijn

 

 

  1. Fruit de ui en knoflook samen met de boter in een gietijzeren pan.
  2. Snijd de sucade lappen in blokjes en rol ze om in de bloem, doe ze vervolgens in de pan en bak ze even rondom gaar.
  3. Doe de ketjap, gember siroop, bruine suiker, gember, dille, runderfond en rode wijn er in.
  4. Doe dan het zakje van de boemboe kruiden mix er in en roer alles even goed door.
  5. Leg vervolgens 2 geknakte stengels sereh boven op de stoof.
  6. Laat de stoof op net geen 100 graden celcius 4 uur staan.
  7. Breng het een beetje op smaak naar wens en gooi er eventueel wat sambal bij voor de extra pit.
  8. Serveer dan de stoof samen met de rijst en gegrilde groenten op een bordje.

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.