Indonesische Rendang met kalfssucade
Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 22:28
Ingredienten:
- 1 Kilo kalfs sucade lappen
- 150 gram witte rijst
- Boontjes
- 1 paprika
- 1 Bos bosui
- 3 uien
- 6 tenen knoflook
- bloem
- 5 eetlepels ketjap
- 2 stengels sereh
- Een scheut gember siroop
- 3 eet lepels bruine basterd suiker
- Thee lepel gemalen gember
- Thee lepel dille
- Een lepel sambal
- Zakje boemboe kruidenmix
- 1 pot runder fond
- Een scheut rode wijn
- Fruit de ui en knoflook samen met de boter in een gietijzeren pan.
- Snijd de sucade lappen in blokjes en rol ze om in de bloem, doe ze vervolgens in de pan en bak ze even rondom gaar.
- Doe de ketjap, gember siroop, bruine suiker, gember, dille, runderfond en rode wijn er in.
- Doe dan het zakje van de boemboe kruiden mix er in en roer alles even goed door.
- Leg vervolgens 2 geknakte stengels sereh boven op de stoof.
- Laat de stoof op net geen 100 graden celcius 4 uur staan.
- Breng het een beetje op smaak naar wens en gooi er eventueel wat sambal bij voor de extra pit.
- Serveer dan de stoof samen met de rijst en gegrilde groenten op een bordje.
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.
Reactie plaatsen
Reacties