Ingrediënten:
- 500 gram bavette Australië black Angus
- Mayonaise
- Bladspinazie
- Geraspte mozzarella
- Gerapte Parmezaanse kaas
- Anijs zaad
- Peper
- Zout
- mosterd
- Saté stokjes
Bereidingswijze:
1. Steek je BBQ aan en laat tot een temperatuur komen van 180 graden.
2. Dep je bavette droog en snijd hem plat op je snijplant open, net als je een kip vlindert.
3. Wanneer je nu 1 grote lap hebt smeer je hem licht in met mosterd en kruid je hem op smaak met peper, zout en anijs zaad.
4. Vervolgens leg je er blad spinazie, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas op.
5. Rol hem nu op als een rollade en steek om de 4 centimeter een saté stokje er door heen zodat die de boel goed bij elkaar houd.
6. Snijd hier nu dikke pinwheels van, houd ongeveer 3 a 4 cm aan.
7. Smeer de buitenkant licht in met mayonaise.
8. Leg dit op een indirecte zone op de BBQ en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 43 graden.
9. Terwijl je dit doet leg je een blokje eikenhout op de kolen.
10. Wanneer ze op de juiste kern temperatuur zijn laat je de BBQ oplopen naar 250 graden en gril je ze beiden kanten ongeveer 3 minuten af.
Reactie plaatsen
Reacties