Bavette pinwheels met verse friet.

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 22:55

Ingrediënten:
- 500 gram bavette Australië black Angus
- Mayonaise
- Bladspinazie
- Geraspte mozzarella
- Gerapte Parmezaanse kaas
- Anijs zaad
- Peper
- Zout
- mosterd
- Saté stokjes

 

Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat tot een temperatuur komen van 180 graden.
- Dep je bavette droog en snijd hem plat op je snijplant open, net als je een kip vlindert.
- Wanneer je nu 1 grote lap hebt smeer je hem licht in met mosterd en kruid je hem op smaak met peper, zout en anijs zaad.
- Vervolgens leg je er blad spinazie, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas op.
- Rol hem nu op als een rollade en steek om de 4 centimeter een saté stokje er door heen zodat die de boel goed bij elkaar houd.
- Snijd hier nu dikke pinwheels van, houd ongeveer 3 a 4 cm aan.
- Smeer de buitenkant licht in met mayonaise.
- Leg dit op een indirecte zone op de BBQ en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 43 graden.
- Terwijl je dit doet leg je een blokje eikenhout op de kolen.
- Wanneer ze op de juiste kern temperatuur zijn laat je de BBQ oplopen naar 250 graden en gril je ze beiden kanten ongeveer 3 minuten af.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.