Ingrediënten:
- 300 gram Chuck eye steak Australië black Angus.
- Fleur de sel.
- Vast kokende aardappelen.
- Mayo
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 120 graden en zorg dat je een indirecte zone hebt.
- Snijd je aardappelen in partjes en doe ze met een beetje peper, zout en olijf olie in een skillet.
- Dep je steak droog.
- Wanneer de BBQ op temperatuur is doe je de skillet direct op het vuur en de Chuck steak op de indirecte zone.
- Sla regelmatig de aardappelen om en laat je Chuck steak op een kern temperatuur komen van 35 graden.
- Doe een rookhouten blokje bij van eikenhout tussen je kolen.
- Wanneer je Chuck steak bij de 35 graden is haal je hem van de BBQ en gooi je 100 gram roomboter bij je aardappelen.
- Laat temperatuur van de BBQ nu stijgen naar 200 a 250 graden.
- Als je de aardappelen makkelijk kan inprikken met een vork dan zijn ze gaar en kunne die van de BBQ af.
- Grill nu je steak 3 minuten per kant af.
- Serveer op een grote plank met fleur de sel en je favoriete drankje.
Reactie plaatsen
Reacties