Chuck Eye steak Australië Black Angus.

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 22:54

Ingrediënten:

  • 300 gram Chuck eye steak Australië black Angus.
  • Fleur de sel.
  • Vast kokende aardappelen.
  • Mayo

 

Bereidingswijze:

  1. Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 120 graden en zorg dat je een indirecte zone hebt.
  2. Snijd je aardappelen in partjes en doe ze met een beetje peper, zout en olijf olie in een skillet.
  3. Dep je steak droog.
  4. Wanneer de BBQ op temperatuur is doe je de skillet direct op het vuur en de Chuck steak op de indirecte zone.
  5. Sla regelmatig de aardappelen om en laat je Chuck steak op een kern temperatuur komen van 35 graden.
  6. Doe een rookhouten blokje bij van eikenhout tussen je kolen.
  7. Wanneer je Chuck steak bij de 35 graden is haal je hem van de BBQ en gooi je 100 gram roomboter bij je aardappelen.
  8. Laat temperatuur van de BBQ nu stijgen naar 200 a 250 graden.
  9. Als je de aardappelen makkelijk kan inprikken met een vork dan zijn ze gaar en kunne die van de BBQ af.
  10. Grill nu je steak 3 minuten per kant af.
  11. Serveer op een grote plank met fleur de sel en je favoriete drankje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.