Pasta Carbonara.
Gepubliceerd op 12 september 2023 om 13:00
Ingrediënten:
- 350 gram Fusilli bucati corti, of jou favoriete pasta soort.
- Klein bosje Lente ui.
- 150 gram Pancetta.
- 70 gram Parmezaanse kaas.
- 180 ml kookroom.
- 1 Ui.
- 2 tenen knoflook.
- Peper en zout
- Verse basilicum.
- Scheut witte wijn.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
- Snijd lente ui in kleine schijfjes, de pancetta in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook.
- Kook de pasta in veel water gaar.
- Zet je skillet op de BBQ en doe de olie in de pan. Zodra je ziet dat die goed warm is fruit je de ui en knoflook hier in.
- Wanneer deze vervolgens gefruit zijn doe je de lente uit in de pan, na een paar keer om slaan doe je de Pancetta hier bij.
- Wanneer dit er in zit doe je na 3 minuten de room er bij in, blijf constant goed roeren. Vervolgens doe je 50 gram Parmezaanse kaas hier over heen. Rasp dit en roer door.
- Doe er een beetje van je Italiaanse kruiden door en peper en zout na smaak.
- Doe de gekookte pasta hier bij. Blus dit geheel af met een scheut witte wijn en blijf 5 minuten goed door roeren tot de pasta goed smeuïg is.
- Serveer dit met een goed glas van je favoriete witte wijn en een paar takjes basilicum.
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.
Reactie plaatsen
Reacties