Pasta Carbonara.

Gepubliceerd op 12 september 2023 om 13:00

Ingrediënten:

  • 350 gram Fusilli bucati corti, of jou favoriete pasta soort.
  • Klein bosje Lente ui.
  • 150 gram Pancetta.
  • 70 gram Parmezaanse kaas.
  • 180 ml kookroom.
  • 1 Ui.
  • 2 tenen knoflook.
  • Peper en zout
  • Verse basilicum.
  • Scheut witte wijn.
  • Olijfolie.

 

Bereidingswijze:

  1. Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
  2. Snijd lente ui in kleine schijfjes, de pancetta in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook.
  3. Kook de pasta in veel water gaar.
  4. Zet je skillet op de BBQ en doe de olie in de pan. Zodra je ziet dat die goed warm is fruit je de ui en knoflook hier in.
  5. Wanneer deze vervolgens gefruit zijn doe je de lente uit in de pan, na een paar keer om slaan doe je de Pancetta hier bij.
  6. Wanneer dit er in zit doe je na 3 minuten de room er bij in, blijf constant goed roeren. Vervolgens doe je 50 gram Parmezaanse kaas hier over heen. Rasp dit en roer door.
  7. Doe er een beetje van je Italiaanse kruiden door en peper en zout na smaak.
  8. Doe de gekookte pasta hier bij. Blus dit geheel af met een scheut witte wijn en blijf 5 minuten goed door roeren tot de pasta goed smeuïg is.
  9. Serveer dit met een goed glas van je favoriete witte wijn en een paar takjes basilicum.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.