Boboti op de BBQ.
Gepubliceerd op 12 september 2023 om 13:03
Ingrediënten:
- 500 gram Gehakt.
- 230 gram gele of witte rijst.
- 3 laurier blaadjes.
- 1 tl. Gemberpoeder.
- 1 tl kaneel.
- 1 tl indian garam masala.
- 2 tl kurkuma.
- 1 tl komijn.
- 70 gram rozijnen.
- 300 ml melk
- 4 sneedjes wit brood
- 3 eieren.
- Een scheut rode wijn azijn.
- 1 Ui.
- 3 tenen knoflook.
- Peper en zout
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
- Kook de rijst in een pan.
- Snijdt de ui, knoflook en fruit die met olijfolie in de skillet.
- Snijdt de korsten van het brood en laat deze in een kommetje weken met 180 ml melk en de eieren.
- Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn doe je de droge kruiden er bij en roer dit goed door. Doe vervolgens het gehakt er bij en rul dit goed met de kruiden door.
- Doe hier de broodmengsel bij en roer goed door, doe de rozijnen er ook bij en zet dit op indirect vuur.
- Blus het af met de rode wijn azijn en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
- Doe een deksel op de skillet en laat dit 10 minuten staan met het laurier er bij.
- Doe de overige melk er bij en roer goed door. Zet hem vervolgens op indirect zonder deksel op 180 graden en laat de boboti 20 min inkoken.
- Serveer dit uit met een kom rijst, boontjes en gedroogde uitjes.
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.
Reactie plaatsen
Reacties