Kaasstengels met oude kaas en Parma ham.
Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 18:36
Wie is hier nou niet dol op? Lekker bij een biertje of een borrel, een heerlijke kaasstengel. Mijn kinderen zijn er ook dol op, een heerlijke kaasstengel bij de bakker bijvoorbeeld. Als ik boodschappen ga doen met de kinderen krijgen ze vaak zo'n snack. Nu vroeg mijn dochter of ze met mij wat mocht bakken. Dus ik stimuleer dat natuurlijk en stelde haar de vraag voor, wat ze wilde maken. "Kaasstengels!" zei ze, nou lets do it. Uiteraard wel wat lekkerder dan de standaard kaasstengels.
Ga jij nou zelf hier mee aan de slag? Tag mij op Instagram!
Ingrediënten:
- 1 pakje met roomboter bladerdeeg.
- 1 ei.
- 80 gram Parma ham.
- Geraspte oude kaas.
- Italiaanse kruiden mix.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en of doe de oven aan op hete lucht 180 graden.
- Leg de bladerdeeg vellen op een oven bak plaat of in het geval je de BBQ gebruikt dan een pizza steen met bakpapier er tussen.
- Klop het ei op in een schaaltje en wrijf vervolgens de bladerdeeg in met een kwast.
- Leg de Parma ham vervolgens verspreid over de bladerdeeg vellen heen.
- Strooi daar de geraspte oude kaas over heen.
- Vervolgens doe je naar wens de Italiaanse kruiden daar over heen.
- Als je extra dikke kaas stengels wilt kan je hier ook een plak bladerdeeg boven op doen en dan twisters maken.
- Ik heb de helft extra dik gemaakt en de helft gewoon met 1 vel bladerdeeg gedaan.
- Die draai je dan beiden in tegen gestelde richting.
- Dan kwast je vervolgens daar over heen nog het ei, zodat je een krokant laagje krijgt.
- Dan bak je ze 20 minuten af in de oven of in de BBQ.
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.
Reactie plaatsen
Reacties