Kaasstengels met oude kaas en Parma ham.

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 18:36

Wie is hier nou niet dol op? Lekker bij een biertje of een borrel, een heerlijke kaasstengel. Mijn kinderen zijn er ook dol op, een heerlijke kaasstengel bij de bakker bijvoorbeeld. Als ik boodschappen ga doen met de kinderen krijgen ze vaak zo'n snack. Nu vroeg mijn dochter of ze met mij wat mocht bakken. Dus ik stimuleer dat natuurlijk en stelde haar de vraag voor, wat ze wilde maken. "Kaasstengels!" zei ze, nou lets do it. Uiteraard wel wat lekkerder dan de standaard kaasstengels. 

Ga jij nou zelf hier mee aan de slag? Tag mij op Instagram!

 

Ingrediënten:

  • 1 pakje met roomboter bladerdeeg.
  • 1 ei.
  • 80 gram Parma ham.
  • Geraspte oude kaas.
  • Italiaanse kruiden mix.

 

Bereidingswijze:

  1. Steek je BBQ aan en of doe de oven aan op hete lucht 180 graden.
  2. Leg de bladerdeeg vellen op een oven bak plaat of in het geval je de BBQ gebruikt dan een pizza steen met bakpapier er tussen.
  3.  Klop het ei op in een schaaltje en wrijf vervolgens de bladerdeeg in met een kwast.
  4.  Leg de Parma ham vervolgens verspreid over de bladerdeeg vellen heen.
  5.  Strooi daar de geraspte oude kaas over heen.
  6.  Vervolgens doe je naar wens de Italiaanse kruiden daar over heen.
  7.  Als je extra dikke kaas stengels wilt kan je hier ook een plak bladerdeeg boven op doen en dan twisters maken.
  8.  Ik heb de helft extra dik gemaakt en de helft gewoon met 1 vel bladerdeeg gedaan.
  9.  Die draai je dan beiden in tegen gestelde richting.
  10.  Dan kwast je vervolgens daar over heen nog het ei, zodat je een krokant laagje krijgt.
  11.  Dan bak je ze 20 minuten af in de oven of in de BBQ.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.