


Ingrediënten:
- Circa 800 gram Hertenhaas.
- SPG Kruidenrub.
- 250 gram diepvries bramen
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel suiker
- 500 gram kruimige aardappelen geschild
- 175 milliliter volle melk
- 2 kleine klontjes roomboter
- een snuf peper en zout
- nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en stook hem flink op tot die 180 tot 200 graden is.
- Verwijder eventueel het vliesje van de hertenhaas en bestrooi hem dan licht met de SPG (salt, pepper en garlic) rub. Het hert is mooi van smaak van zichzelf dus daar wil je niet te veel aan toe voegen.
- Grill vervolgens rondom de hertenhaas tot een kern van 50 graden. Belangrijk is om de paar minuten te blijven draaien zodat alles gelijkmatig gaart.
- Wanneer deze de 50 graden bereikt heeft, haal je hem van de BBQ en pak je de hertenhaas in met aluminium folie. Laat deze een kwartiertje rusten.
- Terwijl het vlees rust, zet je een sauspan op het vuur. Doe hier de bramen, de honing, het water en het suiker in. Blijf goed roeren totdat alles kapot gekookt is. Zet het gas dan uit en laat de saus indikken.
- Maak de aardappel puree klaar door de aardappelen te koken, giet vervolgens het water af als de aardappelen gaar zijn.
- Warm de melk een beetje op en giet het vervolgens bij de aardappelen.
- Stamp ze goed fijn zodat je een smeuïge aardappel puree hebt, doe de boter er bij en nootmuskaat.
- Serveer de aardappel puree uit op een bord met je favoriete groenten. Snijd de hertenhaas in dunne plakken en maak dit mooi op. De bramensaus kan je er naast of er overheen gieten en besprenkel die dan met een beetje fleur de sel en bieslook.


Reactie plaatsen
Reacties