Buldak, Koreaanse Kip met Mozzarella.

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 16:17

Ingredienten:

  • 10 kippendijen
  • 2 mozzarella bollen
  • Bosje lente ui.
  • 120 ml kippenfond
  • 120 ml sojasaus
  • 60 ml gochujang 
  • Fijn gemalen peper, peperflokken of cayennepeper
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 8 tenen knoflook 
  • 2 spaanse pepers 
  • 1 eetlepel verse gember 
  • Honing
  • 2 eetlepels chipotle peper saus
  • 240 ml 7-Up

 

 

  1. Maak de marinade/saus door de kippenfond, sojasaus, gochujang, sesamolie, chipotle peper saus en cayennepeper in een kom te doen en roer het goed door.
  2. Fruit nu in een sauspan de knoflook fijngesneden en gember aan met een beetje olie. Voeg de spaanse peper eer bij wanneer die fijn gesneden is.
  3. Doe vervolgens in de pan de marinade/saus en voeg de 7up toe en laat de saus wat dikker inkoken.
  4. Als je de saus weer hebt laten afkoelen kan je de kippendijen en de saus in een ziplock zak doen en laat dit minimaal anderhalf uur rusten.
  5. Grill de kippendijen boven de houtskool gaar tot een kern temperatuur van 67 graden Celsius.
  6. Pak een gietijzeren pan en snij de kipfilet in kleine stukjes.
  7. Voeg de overige saus die je nog hebt, toe aan de kip in de gietijzeren pan.
  8. Strooi de Mozzarella tussen de kipfilet door en laat dit een tijdje pruttelen tot de kaas gesmolten is.
  9. Garneer dit met wat bos ui. Serveer je plank met wat heerlijke rucola en guacamole op een naan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.