Inside skirt steak met gevulde portobello ’s.
Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 22:19
Ingrediënten:
- 1300 gram inside skirt steak Spanje Angus.
- 500 gram Portobello’s
- 2 theelepels groene pesto
- 3 takjes rozemarijn
- Buffel mozzarella
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Fleur de sel.
Bereidingswijze:
- Steek de barbecue hoog op tot ongeveer 250 graden, maak een zone klaar voor indirect en voor direct grillen.
- Dep je inside skirt steak droog en verwijder overtollig vet.
- Smeer de steak licht in met olijf olie en doe er dan wat peper op en fleur de sel.
- Maak je portobello ‘s schoon en verwijder de steeltjes.
- Smeer dan de onderkant in met groene pesto en leg vervolgens een klein beetje buffel mozzarella hier in en top af met Parmezaanse kaas.
- Leg heel even de portobello ‘s op de indirecte zone op de BBQ met de deksel er op tot de kaas gesmolten is en haal hem er dan af.
- Wanneer je BBQ op temperatuur is leg je de skirt steak er op en gril je die 3 a 4 minuten per kant op hoog vuur en je houd je BBQ tijdens het grillen open.
- Leg nu ook je portobello ‘s nog kort op de BBQ om ze nog even die extra klap te geven.
- Serveer vervolgens alles netjes met een takje rozemarijn.
0 stemmen
Je hebt al gestemd.
ð Stoofpot van hert met herfstbok, kruidkoek en appelstroop
Als de dagen korter worden en de BBQ wat lager mag branden, is dit hertenstoofpotje precies wat je nodig hebt. Een gerecht vol diepe smaken van wild, herfstbier, kruidkoek en appelstroop â langzaam gegaard in een gietijzeren pan op de BBQ. Perfect voor een knusse avond buiten koken of een bourgondisch diner binnen.
𥩠Ingrediënten
- 1 kilo hertennek (in één stuk)
- 1 liter wildbouillon
- 2 wortels
- 1 courgette
- 350 gram bospaddenstoelen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 grote plakken Friese kruidkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 flesjes herfstbokbier
- Omaâs Sudderpot kruidenmix van The Windmill Cast Iron (of een mix van speculaaskruiden en zout)
- 2 laurierblaadjes
- Roomboter
Tip: Gebruik voor dit gerecht een stevige gietijzeren braadpan of Dutch Oven. Bekijk onze collectie van The Windmill Cast Iron in de webshop.
ð¥ Bereiding
Steek de BBQ aan en stel hem in op 100°C met indirecte hitte. Voeg eventueel een blokje rookhout toe voor een extra volle smaak.
Kruid de hertennek royaal met je favoriete vleeskruiden of de Omaâs Sudderpot kruidenmix. Leg het vlees ongeveer 15 minuten op de BBQ om te roken.
Snijd ondertussen de wortels, courgette, paprika en paddenstoelen in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal het vlees van de BBQ en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een klontje roomboter in je gietijzeren pan en bak het vlees 5 Ã 10 minuten rondom bruin. Schep het daarna uit de pan en bewaar het inclusief de vleessappen.
Fruit de ui en knoflook in een klein laagje olie in dezelfde pan. Voeg daarna de overige groenten toe en bak kort aan.
Schenk de wildbouillon erbij en leg het vlees terug in de pan. Giet vervolgens de herfstbok erbij totdat alles net onderstaat. Strooi de kruiden erover en leg de plakken kruidkoek bovenop. Voeg de appelstroop toe en leg de laurierblaadjes erbij.
Zet de pan met deksel op de BBQ (indirecte hitte) en laat het geheel 3 tot 4 uur rustig stoven. Roer elk uur even door en zorg dat het niet kookt â het mag zachtjes pruttelen.
ð½ Serveren
Serveer dit stoofgerecht met knapperige friet, romige aardappelpuree of een stuk vers brood om in de saus te dippen. Een schep grove mosterd of wat zilveruitjes erbij maakt het helemaal af.
ð¨âð³ Tip van Raw.N.Pure
Wil je meer van dit soort gerechten proberen? Bekijk onze blog âSlow Cooking op de BBQ â tips voor het perfecte stoofgerechtâ of ontdek onze selectie BBQ accessoires en kruidenmixen voor jouw volgende buitenkooksessie.
Reactie plaatsen
Reacties