Pulled chicken.

Gepubliceerd op 14 december 2022 om 22:15

Ingrediënten:

  • 4 grote kipfilets
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels gerookte paprika poeder
  • Op smaak brengen met je favoriete BBQ rub

 

Ingredienten BBQ saus:

  • 4 eetlepels tomaten ketchup
  • 500 gram tomaten passata
  • 150 gram chipotle saus
  • 4 eetlepels ketjap Manis
  • 5 eetlepels stroop
  • 3 eetlepels Worcestersaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 200 gram tomaten blokjes uit blik

Bereidingswijze

  1. Rook de kipfilet een half uur op 110 graden. Je kan hiervoor bijvoorbeeld appelhout gebruiken. 
  2. Snipper de ui en knoflook
  3. Als de kipfilets gerookt zijn breng je de pan op temperatuur en voeg je er een beetje olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en knoflook aan.
  4. Voeg vervolgens de kipfilets toe aan de pan. 
  5. Meng de ingrediënten voor de barbecuesaus en voeg toe aan de pan met de kipfilets.
  6. Breng de saus op smaak met de gerookte paprika poeder en de rub.
  7. Lat het geheel 45 minuten sudderen met de deksel op de pan
  8. Na 45 minuten ''pull'' je de kip met 2 vorken en heb je een volle pan om je vingers bij af te likken voor op een burrito of een sandwich
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.