Kip piri piri molho picante, patat en tomaten salade.

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 20:53

Dat ik een enorme fan ben van kip is wel bekend bij iedereen. Maar soms is het ook top om bij de slager een kip piri piri te halen met de heerlijke saus er bij. Beetje pittig en een beetje zoet is toch wel een top combinatie. Nu zag ik bij iemand op Instagram voorbij komen dat het helemaal niet juist gemaakt word wat je in de supermarkten kan kopen en bij de slagers. Linda verteld op haar site tastyportugal.nl dat de peper zelf piri piri heet en de complete saus: piri piri molho picante. Laat ik nou net nog een hele voorraad daarvan geoogst hebben vorig jaar uit eigen tuin. Dus dit was een mooie kans om het recept te proberen. Wat een heerlijke smaken zeg! Ik heb voor dit recept Linda’s recept gebruikt voor de saus.

 

De kippenbouten komen van de kip van de boer uit Renswoude. De kwaliteit proef je echt terug in de totale maaltijd. De malsheid en volle smaken waren echt een afmaker. Daarnaast heb ik nog een heerlijke zomerse tomaten salade gemaakt. De combinatie van dit allemaal met patat was echt super! Zeker maken zou ik zeggen!

 

Kip van de boer is te vinden in Renswoude www.kipvandeboer.nl

 

Dinergang: hoofdgerecht

Keuken: barbecue

Voorbereiding: 15 min

Porties: 3 personen

Ingrediënten:

Piri piri molho picante:

20 verse piri piri/ bird’s eye chili pepers, fijngehakt incl. zaadjes

8 teentjes knoflook, fijngehakt

250 ml olijfolie extra vierge

100 ml whisky

2 el zeezout

½ bosje bladpeterselie, fijngehakt

 

2 of 3 bouten van de kip van de boer

Cajun rub

 

Tomaten salade:

6 tomaten

Knoflook olijf olie

5 takjes munt

1 limoen

Parmezaanse kaas

 

1. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus.

2. Doe dit in een grote bak samen met de kippenbouten en zorg dat het anderhalf uur in trekt en draai de bouten om het half uur even om.

3. Steek de BBQ op tot 120 a 130 graden Celsius, leg er wat rookchunks op en vervolgens de kip indirect laten garen naar een kerntemperatuur van 73 graden Celsius.

4. Snijd alle tomaten en limoen in partjes doe dit in een schaal met de fijn gesneden munt, Parmezaanse kaas en doe daar dan een olijf olie met knoflook over heen.

5. In het laatste half uurtje van de kip die gaart doe je er een cajun rub over heen. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.