Lamszadel met gepofte aardappelen en gegrilde groente.

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 23:27

Bij je lokale boer kopen is wat ik vaker zeg, van melk tot eieren tot kip. Maar wist je dat je voor goed en eerlijk lamsvlees ook gewoon naar je lokale boer kan gaan. Een tijdje geleden kwam ik met een jonge boer in contact uit Bergeijk. Een boer die zorg draagt voor zijn dieren en ook staat voor puur en eerlijk leven voor dier en mens. Daan staat voor kwaliteit van het leven van het beestje, de zorg die de lammeren krijgen proef je direct terug in het vlees wat op je bord ligt.

 

Probeer eens een goed stuk lamsvlees te bereiden van Daans vlees en je komt er achter dat het echt een delicaat stuk vlees is. In dit gerecht bereid ik de lamszadel op de BBQ, super lekker mals en met de combinatie van groentes en gepofte aardappelen een heerlijke maaltijd.

 

Daan’s vlees is te vinden in Bergeijk of op www.daansvlees.nl

   

Dinergang: hoofdgerecht

Keuken: barbecue

Voorbereiding: 10 min

Porties: 2 personen

  

Ingrediënten:

Lamszadel van Daansvlees

Citroengras (sereh)

Rozemarijn

Dille

2 knoflook tenen

Handje vol blauwe bessen

Scheut rode wijn

Crème fraiche

Peterselie

4 stuks aardappelen

1 paprika

4 stuks kastanje champignons

Halve courgette

    

    

 

1.      Snijd de lamsadel langs het bot in zodat je hem open kan vouwen, leg daar dan de citroengras, rozemarijn, dille en knoflook in en bindt hem goed op.

2.      Steek de BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 200 graden. Grill de lamszadel kort rond om zodat je een mooi krokant laagje krijgt.

3.      Leg hem vervolgens op een indirecte zone en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 54 graden Celsius.

4.      Leg tijdens het garen de aardappelen in aluminium folie en prik in de aardappel een paar gaatjes. Doe er een beetje olijfolie bij en leg ze vervolgens in de kolen voor 20 minuten. Wanneer je er met een saté prikker in prikt en je komt er makkelijk doorheen dan is de aardappel gaar.

5.      Maak kleine groente spiesen door courgette, kastanje champignon en paprika er aan te rijgen en leg ze op de gril.

6.      Voor de spread op de gepofte aardappelen doe je crème fraiche in een kommetje, doe daar een beetje limoensap in, peper, zout en bieslook. Goed roeren en je hebt een heerlijke spread.

7.      Als laatste maak je in een klein pannetje met een beetje boter, een kleine scheut rode wijn en een handje blauwe bessen een sausje voor de lamszadel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.