Indische kip van de BBQ.

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 22:45

Wanneer je vaker gaat koken en verder kijkt dan de supermarkt dan kom je er achter dat speciaalzaken echt kwaliteit hebben. Maar meestal voor een belachelijke prijs met een stempel van biologisch of eerlijk vlees. Maar wat is er nu (h)eerlijker dan direct naar de lokale boer te gaan? Ik kwam in contact met een kippen boer in Renswoude, dat is om de hoek van waar ik woon. Op Instagram ook wel bekend als ‘’KIP VAN DE BOER’’. Op zijn boerderij heeft hij vrije uitloop kippen die hij met zorg verzorgt. Eerlijker krijg je het niet toch? Dit is ook wat ik met mijn pagina wil uitdragen. Eet dicht bij de bron, dat is het gezondst. En support je lokale boer, verser krijg je het niet en er zit geen handelaar tussen.

 

Wil je ook KIP VAN DE BOER bezoeken? Dat kan elke vrijdag of bestel op afspraak of online. Ze hebben ook een site met een duidelijke visie: www.kipvandeboer.nl

 

Dinergang: hoofdgerecht.

Keuken: barbecue.

Voorbereiding: 30 min.

Porties: 4 personen

 

Ingrediënten:

RUB voor over de kip:

Kerrie

Sumak

Kurkuma

Rietsuiker

Peper

 

Voor de curry:

300 gram rijst

 2 aardappelen  

4 eieren.

1 wortel

2 puntpaprika

250 gram boontjes

1 Ui

4 tenen knoflook

200 ml Rum

1 geslachte ananas

Ik heb voor dit gerecht een hele kip van kip van de boer gebruikt,1.      Zorg dat de nacht daarvoor een ananas geslacht wordt en leg die in een bakje met rum en laat dat goed intrekken.

2.      Maak een RUB van allemaal gelijke delen van de kerrie, sumak, kurkuma, rietsuiker en peper. En RUB garen tot de kern van de kip goed rond om mee in. Bij deze RUB hield ik 2,5 theelepel per deel aan.

3.      Zorg dat de BBQ op 100 a 120 graden staat en leg er wat rookchunks op of snippers. Leg dan de hele kip indirect op de BBQ en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 2 uur.

4.      Zet de rijst aan de kook en gooi hier 2 theelepels kurkuma in. Zet ook in een aparte pan de eieren en aardappelen aan de kook.

5.      Voor de curry pak een steelpannetje met een beetje boter en fruit de knoflook, anderhalve chili peper en de ui aan. Na het aanfruiten gooi daar dan 3 thee lepels Garam masala kruiden in doe hier vervolgens ook een klein blokje gember in, gooi 150 ml tomaten passata en 350 ml kokosmelk er door heen. Even roeren en dan 2 theelepels kurkuma er in en op smaak brengen met zout en peper.

6.      Snijd de 2 punt paprika’s in grove stukken en doe dan ook met de winterpeen. Leg die een kwartiertje in een aluminium bak op de BBQ te roken. Daarna doe je het in een pan met een flinke scheut olie en 120 gram gesneden sperziebonen en die gril je in de pan tot ze gaar zijn.

7.      Na de geslachte ananas een nacht in rum hebben laten weken gril hem even goed kort rond op de BBQ.

8.      Serveer dit alles netjes gescheiden op het bord.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.