Pork belly burnt ends.

Gepubliceerd op 12 september 2023 om 12:57

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo buikspek (liefst zonder zwoerd)
  • Je favoriete Pork BBQ kruiden.
  • Je favoriete BBQ saus, ik gebruikte de late apple harvest van sausguru.
  • 4 plakjes roomboter.
  • 3 eetlepels bruine suiker.
  • 3 eetlepels honing.
  • Olijfolie.

 

Bereidingswijze:

  1. Steek je BBQ aan of verwarm je pellet Smoker op een temperatuur van 120 graden Celsius.
  2. Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 4 centimeter.
  3. Sprenkel een klein beetje olijfolie en rub de blokjes in met de kruiden rub.
  4. Als je een BBQ hebt voeg dan rookhout toe, kersen of appel is hierbij een heerlijke combinatie.
  5. Leg de blokjes op je rooster op de BBQ of Smoker en laat deze 3 u lang roken tot ze een mooie donker kleur rood hebben.
  6. Doe ze in een aluminiumbak met de boter, suiker, honing en BBQ saus verdeeld.
  7. Dek dit af met aluminiumfolie en doe nog een keer 2 uur in de BBQ of Smoker.
  8. Vervolgens laat je het nog een half uur on afgedekt in de BBQ staan.
  9. Serveer dit met een stokje en je hebt echt een heerlijke snack.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.