Kip van de boer.

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 20:58

Tegenwoordig is iedereen steeds bewuster bezig met voeding en gezond leven. Zo zijn er in de supermarkten en speciaalzaken steeds meer gericht op pure en gezonde producten aan te prijzen. In mijn omgeving merk ik ook dat de ene wat meer let geen vlees te eten, en weer een ander is weer bewuster bezig met sporten. Ik ben van mening dat we in de toekomst veel minder vlees gaan eten. Zo gaan er veel vlees vervangers komen, zelf geloof ik niet zo in het vervangen van vlees. Maar wel in minder vlees eten en beter vlees eten. Er zijn zo veel heerlijke gerechten zonder vlees te bedenken waarbij je het ook niet mist. Maar een goeie vlees maaltijd is echt genieten.

 

Een tijdje geleden ben ik met een boer in de omgeving in aanraking gekomen. Erik van Veldhuizen heeft een boerderij die constant innoveert en probeert te kijken waar mogelijk te groeien. Een boerderij dat vol ligt met zonnepanelen of een instalatie voor verkoeling voor de kippen. Het toffe is ook dat je gewoon langs kan gaan en kan gaan kijken in de schuur, heel open en transparant. Een kippenboer met passie voor wat die doet. Hij wilt ook uitdragen gewoon bij de boer direct te halen voor een eerlijke prijs. Een goeie kip die heel vrij buiten heeft gelopen dat proef je uiteindelijk echt als je het eet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.